OVER SLOW
Slow richt zich op het stimuleren en ondersteunen van het (zelf) persoonlijk en professioneel ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Onze missie is dan ook kort en krachtig:
‘Stimuleren en ondersteunen van ‘zelf ontwikkeling van binnenuit’.
Hieraan ligt onze visie ten grondslag met als belangrijkste punten:
- Ontwikkelen van binnenuit (emotie, gevoel en gedachten) heeft het meeste effect op zelfontwikkelen en daarmee op duurzame inzetbaarheid.
- Vanuit eigen regie samen ontwikkelen en van elkaar leren is het meest duurzaam (SLOW: Samen Lerend Op Weg).
- Met elkaar methodisch, raakbaar, in gesprek (aanspreekcirkel) draagt bij aan de leercultuur.
- Door eerst te werken aan belemmerpunten (minder of anders te doen) ontstaat er ruimte om meer aan ontwikkelpunten (meer of anders te doen) te werken.
- Zelf ontwikkelen past binnen de noodzakelijke beweging (ingegeven krapte arbeidsmarkt,groei zorgvraag en behoefte medewerkers) naar zelfsturing, zelforganisatie en zelfredzaamheid zowel maatschappelijk als in organisaties.
- Goede methodieken en instrumenten voor zelf ontwikkelen zorgen vanuit de vertraging van het gesprek (reflectie en dialoog) voor een versnelling in ontwikkelen.
- Meten is weten draagt bij aan borging. Het ontwikkelvermogen wordt uitgedrukt in een percentage waardoor gerichte sturing en borging (door ontwikkeling) plaatsvindt.
HISTORIE
Slow is in 2001 (onder de naam eMovement) opgericht door Hans Heijnen vanuit de missie om mensen te ondersteunen bij het zelf in beweging komen, zelf ontwikkelen. Het fundament onder de Slow methodiek (inclusief instrument) heeft hij in 2009 uitgeschreven in het boek ‘tien stappen op weg naar Persoonlijk Ondernemerschap’. In de jaren daarna is er met name in de zorgsector met de methodiek en het instrument gewerkt. Veelal op individueel (zorgprofessionals) en teamniveau (zorgteams, zelfsturend). Het effect is nagenoeg overal hetzelfde: betere gesprekken, betere relaties en vandaaruit zelf in beweging komen en de laatste jaren vanuit zelf ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. De reflectorstellingen zijn ingestoken vanuit gevoel en gedrag. Het effect is dat mensen geraakt worden (inspiratie en confrontatie) en daardoor zich meer gehoord, gezien en serieus genomen voelen. Hieruit zijn de afgelopen jaren twee methodieken/modellen ontworpen en verfijnd: De aanspreekcirkel en de relatiecirkel.
ONS TEAM
Ons team bestaat uit een netwerk van partners die de Reflectors inzetten bij hun opdrachtgevers of hun organisatie, onze businesspartners die ons ondersteunen om de Reflectors via dashboards en onze app te gebruiken en ons eigen team dat klaar staat om zowel onze opdrachtgevers, onze partners en onze businesspartners te ondersteunen. Ons netwerk van partners vind je op onze Slow netwerk site. Ons eigen team stellen we hier graag voor:
Hans Heijnen
CEO, Founder. Een vrij mens met aandacht voor de medemens en de natuur.
Lisa Scheeren
Communicatie- en Relatiemanager. Een ontdekkend mens met aandacht voor ethiek en gastvrijheid.
Irene van der Laan
Projectleider mkb SLIM en STAP. Spontaan en alert met oog voor duurzaam ontwikkelen.
Joey Grüholz
Online campagneleider/Dashboard operator - Een leergierig persoon met aandacht voor de wensen en behoeftes van de mens.